Om oss

Från en klassisk korvmoj för nattrumlare till hemlagad husmanskost för arbetare. Rune Moberg tillsammans med ulrika och Carina slår upp portarna för nya Kockens på Stockholmsvägen i mars 2017.

Det hela började 1984 med ett klassiskt korvstånd på Drottninggatan, mittemot Grand hotell. Många Norrköpingsbor har nog stannat till här för ett välbehövligt mål på väg hem.

Under resans gång har det blivit en handfull olika matställen. Det mest kända Kockens är nog det som låg i Söderköping.

– Vår raggmunk blev rikskänd. Han Anders Timell från radion hade en serie om matkrogar längs E 22 och rankade oss som det bästa stället, säger Rune.

Raggmunken följer nu med till Stockholmsvägen. Nästa månad byter Café Karlsson namn till Kockens – men inriktningen blir den samma.

– Vi kommer att ha kvar smörgåstårtorna, smörgåsarna och frukostbuffén, men ska också satsa på hemlagad husmanskost. Det finns en stor marknad för det med tanke på alla företag som ligger i närheten. Vi kommer även att kunna ta en del catering.


Runes historik

  • 1984 öppnades den första klassiska korvmojen; korvståndet mitt emot Grand hotell
  • Det första Kockensstället öppnade på Sankt Persgatan runt 1986–87.
  • 1988 köptes Sibyllaköket i Söderköping, där drevs Kockens fram till 2012.
  • Under åren 1996–2003 drev Rune Burger & Co i Dominogallerian. 1998 öppnades ett liknande i Linköping.
  • 1994 tog Rune över gatuköket Lövdungen i Finspång, sålde det 1997 och köpte tillbaka det 2013 och som han nu döpte om till Kockens. Stället är nu utarrenderat.
  • I mars 2017 blev Café Karlsson på Stockholmsvägen i Norrköping det nya Kockens.